Oliwa z Oliwek Besso Classic to dobrze zbilansowana mieszanka starannie wyselekcjonowanej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, stworzona tak, aby konsekwentnie zaspokajać gusta konsumentów, którzy doceniają niezawodność jej aromatu i smaku w czasie.
Charakteryzuje się średnio owocową nutą, bogatą w nuty aromatyczne, z lekko pikantnym smakiem i przyjemną goryczką, która dobrze komponuje się ze słodkimi migdałami i świeżymi nutami trawiastymi.
Produkt ten otrzymywany jest z oliwek hiszpańskich, włoskich i greckich zbieranych w odpowiednim stadium dojrzałości i szybko ekstrahowanych na zimno (T < 27°C) metodami mechanicznymi.Idealna zarówno do przyprawiania surowych mięs, ryb i produktów na bazie warzyw, jak i do gotowania sosów, zup i dodatków wzbogacających i wzmacniających smak.
Wartości odżywcze na 100 g
| Wartość energetyczna: | 3389 kJ / 824 kcal |
|---|---|
| Tłuszcze: | 91,6 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 13 g |
| Węglowodany: | 0 g |
| w tym cukry: | 0 g |
| Błonnik: | 0 g |
| Białko: | 0 g |
| Sól: | 0 g |
Specyfikacja produktu:
| SKŁAD: | Oliwa z oliwek, tłoczona na zimno. |
|---|---|
| Odmiany oliwek: | Arbequina, Hojiblanca, Ogliarola, Coratina, Koroneiki. |
| Pochodzenie: | Hiszpania, Włochy, Grecja. |
| Przechowywanie: | Oliwę z oliwek najlepiej przechowywać w chłodnym (14–18°C), ciemnym miejscu, z dala od światła i źródeł ciepła, w szczelnie zamkniętej butelce. Po otwarciu warto zużyć ją w ciągu 3–6 miesięcy, by zachować pełnię smaku i wartości odżywczych. |
Oliwa wytwarzana jest w Olio Basso działającej od 1904 roku. Zawsze skoncentrowana na podstawowych wartościach, takich jak lojalność i przejrzystość. Głęboko zakorzeniona w Irpinii, opierająca swą tożsamość na silnym przekonaniu, że jakość, ulepszanie ziemi i silna etyka pracy to trzy kluczowe czynniki udanej firmy.
Zastrzegamy, że wygląd opakowania (np. kształt lub etykieta) może nieznacznie odbiegać od przedstawionego na zdjęciach, przy zachowaniu tej samej jakości i zawartości produktu.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.