Oliwa Quattrociocchi Superbo ma intensywny, klarowny, złocistożółty kolor z delikatnymi zielonkawymi refleksami.
Jej aromat jest pełny i złożony, bogaty w nuty świeżo skoszonej trawy i cykorii, połączone z wyrazistymi aromatami mięty i rozmarynu.
Smak jest bogaty i intensywny, z nutami karczocha, sałaty oraz nutami czarnego pieprzu, migdałów i cynamonu. Goryczka jest silna, a ostrość wyraźna.
Idealnie pasuje do carpaccio z tuńczyka, sałatek z ośmiornicy, pomidorów au gratin, radicchio z pieczoną radicchio, zup fasolowych, makaronu z borowikami, grillowanego miecznika, grillowanego czerwonego mięsa lub dziczyzny oraz twardych, dojrzałych serów.
Wartości odżywcze na 100 g
| Wartość energetyczna: | 3402 kJ / 828 kcal |
|---|---|
| Tłuszcze: | 92,0 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 12,83 g |
| Węglowodany: | 0 g |
| w tym cukry: | 0 g |
| Błonnik: | 0 g |
| Białko: | 0 g |
| Sól: | 0 g |
Specyfikacja produktu:
| SKŁAD: | Oliwa z oliwek, tłoczona na zimno. |
|---|---|
| Przechowywanie: | Oliwę z oliwek najlepiej przechowywać w chłodnym (14–18°C), ciemnym miejscu, z dala od światła i źródeł ciepła, w szczelnie zamkniętej butelce. Po otwarciu warto zużyć ją w ciągu 3–6 miesięcy, by zachować pełnię smaku i wartości odżywczych. |
Charakterystyka produktu:
| Kampania zbiorów: | 2024/2025 |
|---|---|
| Najlepiej spożyć przed: | 03/10/2026 |
Wyrób pochodzi z rodzinnej tłoczni Quattrociocchi w Terracinie, w regionie Lacjum, znanej z produkcji nagradzanych oliw o wyjątkowej czystości i jakości.
Zastrzegamy, że wygląd opakowania (np. kształt lub etykieta) może nieznacznie odbiegać od przedstawionego na zdjęciach, przy zachowaniu tej samej jakości i zawartości produktu.


Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.